reparatie

 

Apk is geen onderhoudsbeurt.

APK staat voor Algemene Periodieke Keuring en is een technische controle van de auto waarbij gekeken wordt naar verkeersveiligheid en milieu. De APK wordt uitgevoerd door een gediplomeerd keurmeester en neemt ongeveer een half uur tot een uur  tijd in beslag. Aan het eind van de keuring bepaalt de keurmeester het resultaat: een auto kan worden goedgekeurd, maar ook afgekeurd. Een misverstand is dat een auto met een geldige APK gegarandeerd goed is

Een APK is alleen een controle, geen onderhoudsbeurt.

Houdt uw auto betrouwbaar en bedrijfszeker.

Eén van de belangrijkste eisen aan een auto is betrouwbaarheid en bedrijfszekerheid. Niets is zo vervelend als een auto die je in de steek laat. Want dat gebeurt altijd op het verkeerde moment. Om dit te voorkomen is preventief onderhoud heel belangrijk.

Regelmatig onderhoud.

Om betrouwbaar en bedrijfszeker te blijven heeft elke auto regelmatig onderhoud nodig. Wat er precies moet gebeuren en hoe vaak, dat is door de fabrikant vastgelegd in onderhoudsvoorschriften en onderhoudsintervallen.

De intervallen zijn de afgelopen jaren overigens wel steeds langer geworden. Vroeger was doorsmeren en olie verversen elke 5000 km noodzakelijk. Tegenwoordig zijn intervallen van 30.000 km of langer geen uitzondering meer. Doorsmeren hoeft zelfs helemaal niet meer, onderdelen worden nu gewoon voor het leven gesmeerd. Toch blijft regelmatig onderhoud altijd nodig.

Ook voor onderhoud van auto’s met recente bouwjaren kunt u natuurlijk terecht bij ons onafhankelijk autobedrijf. Het is een misverstand dat u met deze auto’s, waarop soms nog fabrieksgarantie rust, voor onderhoud verplicht naar een merkgebonden dealer moet. U kunt uw auto gewoon laten onderhouden door uw vertrouwde autobedrijf, mét behoud van de fabrieksgarantie.

Kennis in huis.

Als Florijn Mobiliteit werken wij volgens de fabrieksvoorschriften en met uitstekende technische apparatuur. Daarnaast hebben wij de kennis en kunde in huis om alle merken auto’s van perfect onderhoud te voorzien. Hierdoor blijft de fabrieksgarantie van uw jonge auto gewoon gelden.